LIMENI KROVNI POKROV  - TRAPEZNI LIM - LIMENE PLOČE U OBLIKU CRIJEPA
Ne tako davno, pokrivanje objekata limom smatralo se dobrom idejom prvenstveno za objekte sekundarne funkcije, kao što su, npr., objekti komercijalne namjene, razna skladišta, hale i uglavnom objekti koje se ne koriste za stanovanje. Poznato nam je da je opće mišljenje o limenom krovištu danas puno drugačije, što je očit rezultat projektanata i priozvođača limene galanterije. Jako puno ljudi iskorištava velike prednosti lima već duži niz godina.

Današnji limeni krovni pokrov  i proizvodi od lima kao što su  trapezni limovi ,  limene ploče u obliku crijepa su toliko raznovrsni da mogu zadovoljiti i najprobirljivije kupce koji se odluče da svoje kuće urede i zaštite čvrstim i jakim suvremenim materijalima. Tipovi  limenog krovnog pokrova  mogu biti  limene ploče u obliku crijepa , trapezni  limovi , falcani lim a sam krov u potpunosti se može sastojati od samog lima, tj. limeni krov – kao opće prihaćen naziv. Pored standardnih i mnogih unutrašnjih prednosti limenog krovnog pokrova, u vanjske ubrajamo vizualne efekte ravne, glatke i pregledne površine, izgleda jednostavnosti lima, i njegove čistoće. Kada sagledamo sve prednosti, ali i padajuće cijene limenog krovnog pokrova, nije nam čudno što ga sve češće uočavamo i susrećemo pri modernom planiranju i projektiranju stambenih zgrada i kuća, kao i poslovnih objekata sa širokim spektrom raznovrsnih arhitektonskih oblika i različitih namjena.

Krov od limenog krovnog pokrova trapezni lim ili lim u obliku crijepa jako je lagan a smatra se dobrim rješenjem i za krovišta koja imaju veći nagib. Limeni krovni pokrov je također odlično rješenje u krajevima gdje su jaki vjetrovi i bure česta pojava. U našoj ponudi, firma GERMAN SOLAR d.o.o nudi različite proizvode tj. vrste pokrova s jako velikim izborom. Možete birati između raznih vrsta limenog krovnog pokrova  s LIM U OBLIKU CRIJEPA , TRAPEZNI LIM TR 20  I TR 35 , VALOVITE LIMENE PLOČE , RAVNOG LIMA koji služi za falcanje .Svi limovi po želji kupca mogu biti sa ugrađenim  ANTIKONDENZACIJSKIM  FILCOM ,  Maksimalna dužina ploča  je 12 metara.

 

LIM U OBLIKU CRIJEPA  AVANGARD
Područje profilacije limova kao i dugotrajno istraživanje istog danas je rezultiralo visokokvalitetnim proizvodima. Razni industrijski stručnjaci danas limeni pokrov smatraju pravim rješenjem za pokrivanje različitih vrsta objekata u građevinarstvu. Od najobičnijih montažnih kućica, ostava, obiteljskih kuća i vikendica pa sve do najvećih stambenih, poslovnih objekata. Činjenica da je lim jako prilagodljiv stoji, i samim time  muke i ograničenja pri odabiru oblika željenog pokrova nestaju. A kada pričamo o vremenskim uvjetima, lim posjeduje jako veliku prednost nad ostalim vrstama pokrova, a sama montaža limenih krovnih pokrova je više nego jednostavna. Ne samo to, limeni krovni pokrovi pružaju i odličnu zvučnu izolaciju.

Što se tiče zaštite od kondenzata, koristi se parapropusno-vodonepropusna folija. Istu ili sličnu stvar može odraditi i krovni limeni pokrov s već-ugrađenim antikondenzatnim filcem. Antikondenzatni filc se dodaje već u fazi proizvodnje i to s donje strane tog krovnog lima. Antikondenzatni filc djeluje tako što folija upija potpuno sav kondenzat koji nastane ispod samog lima. Kada dođe do pokrivanje sljemena samog krova, koji je obložen krovnim limom, koristimo prefabricirani sljemenjak . Sljemenjak   se jako  precizno “namješta” na sam vrh krovišta a da pritom ne narušava estetiku krova već je zapravo i jako poboljšava. Ovakve sitnice veoma dobro pridonose limnom krovnom  pokrovu u tehničkom, kao i u vizualnom smislu.

Otvor koji se nalazi između krovnog lima i sljemenjaka popunjava profilni filer, koji također prati oblik samog lima. Kada dođe do zaštite od sniježnih padavina, na krovu se postavlja prefabricirani snjegobran – linijski snjegobran koji svojstvenim  karakteristikama garantira izdržljivost kao i funkcionalnost prilikom velikih količina snježnih padavina. Prvobitna funckija samih snjegobrana je naravno da zaštiti ukućne – prolaznike od snježnih oborina s krova kuće ili poslovnog objekta. SVP vijci se koriste za pričvršćivanje, a sadrže nepropusnu podlošku od neoprena.

 

KROVNI I FASADNI  TRAPEZNI LIM
Kada se radi o pokrivanju industrijskih objekata (npr., hala) , kao i proizvodnih pogona, naročito većih površina, preporučujemo trapezni  lim za krov. Trapezni lim se najčešće nalazi na industrijskim objektima upravo iz razloga što se limeni pokrov nekad razmatrao samo za objekte tog tipa. Trapezne limove odlikuje izuzetno velika izdržljivost limenih ploča pri jako velikim opterećenjima. Izrađuju se od čeličnog ili aluminijskog lim, dok čelični trapezni lim može biti pocinčani ili pocinčani uz odabranu boju. Pri isporuci, trapezni limovi sadrže jaka dodatna ojačanja u dnjoj zoni lima. Osim čvrstoće, ovo trapeznom limu stvara i izuzetno bolji estetski-izgled. Dakle, sve ovo upućuje na to da trapezni limovi mogu biti odličan izbor za poslovne, kao i stambene objekte.

U slučaju pokrova, u većini slučajeva koriste se limovi sa većim trapezom, bilo samostalno ili da služi kao gornji dio izvedbenog panela. Kada dođe do limova s manjim dimenzijama trapeza, onda se koriste u svrhu fasadnih obloga, ili kao stropne, pregradne obloge.

 

Kvaliteta lima:

Ral tonovi lima: